En trevlig söndag till er alla och kram från mig. Sist när jag bjöd på brunch så lyckades jag i alla fall att skapa receptet som är precis som jag vill ha det och det följer nedan
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. För maten den var verkligen kanongod, måhända har det något att göra med att recepten kommer från ICA-buffé men vem är vi att uttala oss om det
Använd sparsamt med smet till varje pannkaka så att de blir tunna och får en frasig spetskant. Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten
Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt. Lätt att göra med ett bra resultat - sånt gillar jag
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.