Chokladbrowniesmed smak av lime och turkisk peppar blev det och den föll oss båda i smaken. Skönt med en extra ledig dag mitt i veckan och just denna onsdagen har ägnats åt lite olika välbehövliga sysslor i hemmet
½ tsk salt. Rör ihop DdL och kokosen, klicka ut i formen och täck med den sista browniesmeten. Hacka chokladen, smält smör och i med chokladen, rör ihop och låt svalna
Jag satt förut idag och funderade på vad man kunde hitta på för roliga tillbehör som är snabba och goda då jag har en ljus choklad brownie ståendes på kylning, då slog det mig att varför inte servera den medkaramell popcorn
Dekorera eventuellt med lite flingsalt eller nonpareilles. Dessa dagar står i bjärt kontrast till de dagar då tiden bara rusar fram och man inte hinner med allt man önskar eller föresatt sig
Pannacotta500 g grädde [5 dl] 2,5 gelatinblad 1 vaniljstång 180 g strösocker [2 dl] 2 dl vatten 3 g flingsalt. Karamelliserade nötter135 g strösocker [1,5 dl] 50 g sötmandel, skalade 50 g hasselnötter, skalade 30 g smör
Jag hade egentligen tänkt att publicera ett annat veganskt recept idag men den här saltakaramellenmed tahini-grund blev för bra för att ligga och vänta
Jag hade egentligen tänkt att publicera ett annat veganskt recept idag men den här saltakaramellenmed tahini-grund blev för bra för att ligga och vänta
Tårtan hon gjort var Salty Caramel Chocolate Cake (Chokladtårta medsaltkaramell) Ungefär samtidigt med denna så visade de en äppelpaj med massor av flingsalt i på en av morgonprogrammen
) Inte vilken chokladmousse som helst heller utan en underbar variant medsaltkaramell och lakrits. Den söt-salta chokladmoussen med lakritstouch och de syrliga och friska hallonen
Och med det även en burk medsaltkaramellsås. Mixa samman, eller smula för hand samman, mjöl, sockersorterna, smör och salt tills det blir en smuldeg med både lite mindre och större bitar
Servera med banan, bär och glass. Saltkaramellsås. Ringla karamellsåsen över. Häll alla ingredienser förutom grädden till karamellsåsen i en liten gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.