3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)
Vispa krämen kall, och blanda väl med den kondenserade mjölken. Vi hade ju ingen elektricitet, och kylskåpet drevs med hjälp av ammoniak och hade ett pyttelitet frysfack
Låt oss därför motarbeta detta faktum med en surpris av det trevliga slaget. En kaka som ser ut som en helt vanlig mjuk chokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj ochkondenserad mjölk
Posts related to Äppelhalwa - Indisk efterrätt med äpple - Indisk halwa av äpplen ochkondenserad mjölkIndisk dessert med morötter - Morotshalwa - (Instant) Gajar ka halwaBiryani - Indiskt ris med saffran och CashewnötterIndiskt ris med frukt och mandel - Kashmiri pulaoLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsDela
Vad jag gjorde medkikärtorna. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag ochmed stor positiv respons
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.