Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag ochmed stor positiv respons
Inlägget Nyttig browniemed sötpotatis – utan gluten och mjölk dök först upp på. Oavsett, så är det en brownie som är tusen gånger bättre för kroppen än en brownie bakad på vitt mjöl och socker
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Lagom kladdigt seg browniemed vita chokladbitar i, över detta en varm chokladsås. (Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Veganska browniesmed lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
Browniesmed knaprigt havretäcke. Och då passar dessa härliga brownies perfekt. Har man något annat favoritrecept på just själva browniesmeten som man absolut inte vill ändra på (jag gillar t
Kladdkaksbrowniesmed nutella och mjölkchoklad. Jag, och jag vet att många av er också gör det, älskar kladdkaka och denna lilla godsak är en blandning av både kladdkaka ochbrownie – massor av smak och såååå kladdigt
Brownie kaka med chokladglasyr och kiwi på toppen, en helt underbar kaka som var saftig och krämig. När Brownien fått grädda färdigt ska den tas ut och kanterna ska bort
Häll i smör-och chokladblandningen i skålen med övriga ingredienser i. Testa med en sticka för att se om de är klara, det kan vara lite svårt att avgöra genom att bara titta på dom för de ser lite kladdiga ut men det är så de ska vara
Tryck fast smeten i botten av en bakform och sätt i frysen medan du förbereder dina brownies. Denna grymma brownie kommer garanterat att komma högst upp på er lista med sötsaker, det vågar vi nästan lova
Jag äter min(a) browniebit(ar) med vispad grädde. Detta eftersom bakplåtspapper inte "klistrar" sig fast i kanterna på samma sätt som aluminiumfolie (och bredden därmed minskar), om ni förstår vad jag menar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.