Brownie Cupcakes med Pistagenöts Maräng
Fun and delicious
Fun and delicious
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Brownie Cupcakes med Pistagenöts Maräng
  • 75 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 1 tsk espressopulver
  • 1 nypa salt
  • ¾ tsk bakpulver
  • 2 ägg 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g hackad 70% choklad
  • 100 g ”vanlig” mörk choklad
  • Sätt ugnen på 175 grader Vispa det rumstempererade smöret med råsocker tills det börjar bli fluffigt
  • Rör ner bakpulver, salt och espressopulver
  • Tillsätt ett ägg och en tesked vaniljsocker i taget, vispa mellan gångerna
  • Rör ner vetemjöl och kakao, ungefär en tredjedel i taget
  • Blanda till sist ner de båda sorterna hackad choklad
  • Fördela smeten i cupcakeformar
  • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter Ta ut och låt svalna helt innan de toppas med marängen
  • Maräng
  • 4 äggvitor 4 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl hackade saltade pistagenötter
  • Sätt på ett vattenbad
  • Sätt äggvitan tillsammans med sockret över vattenbadet i en rostfri skål
  • Rör äggvitan tillsammans med strösockret och vaniljsockret tills det har löst sig
  • Vispa med elvisp tills marängtoppar börjat stå upp
  • Ta av vattenbadet och fortsätt att vispa tills marängen blivit sval
  • Vänd försiktigt ner de hackade pistagenötterna
  • Häll marängen i en påse och spritsa över eller klicka direkt ut på brownie bottnarna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.