Det blev lite cupcakes till lördagsmys. Denna gången blev det kladdkake muffins med Italiensk maräng. Vissa färgade jag in med lite rosa nyans och dem andra brände jag av med brännare
Vispa därefter med en elvisp tills det blir en fast maräng (man ska kunna vända skålen upp och ner). En smakrik choklad cupcake med en krispig botten av oreokex och som pricken över i
Det kan ju tyckas att detta inte är särskilt norrländskt (men jag använder så ingredienser från Norrmejerier så det räknas väl…) men dessa cupcakes är så väldans goda så de måste provas
Sätt ugnen på 180 grader. Smält choklad och smör i en kastrull. Häll det sen i en skål. Tillsätt socker, mjöl och vanilj i smörblandningen och blanda väl
Dock räknade jag inte med att de övriga ingredienserna i marängerna skulle göra smeten mer kompakt (skulle tagit ett tredje ägg), men det blev ändå väldigt goda brownies i muffinsformar
Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. Servera med lättvispad grädde och hallon 150 g valnötskärnor
Browniecupcakes. Här kommer, som utlovat, receptet på de goda cupcakesen. Jag fick ut åtta cupcakes av detta recept, men då använde jag ganska stora formar så man kan säkert få ut åtminstone tolv om man använder sig av normalstora formar
Idag lät jag mig inspireras av den smakkombinationen i en underbar cupcake med en seg browniebotten proppfylld med after eight, toppad med en fluffig päronfrosting
Toppat med krossad maräng och pistagenötter. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv. Kladdkakebotten och krossad maräng mellan lagren och så chokladmousse ovanpå
För tillfället är jag inne i en brownieperiod. Här har jag skapat något jag kallar Paleo Brownie. Paleo Brownie - 4 bitar. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Paleo Brownie - 4 bitar
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.