Saftigt och fullt med smaker. Idag bjuder jag på en vegetarisk rätt som funkar som hel måltid med lite bröd, som en förrätt eller ett tillbehör till en köttbit
Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på. Ät som ensamrätt eller en förrätt, komplettera med något, byt ut något
Broccolisoppamed räkor och parmesan. Smarrig och lättlagad broccolisoppa. Servera med färska räkor, riven parmesanost och ett riktigt gott bröd för en enkel men mycket god middag
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 1/2 sats ungsrostad blomkål och broccoli (se länk i steg 1) 8 - ca 9 dl vatten 1 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 3/4 tsk salt 2 krm svartpeppar 75 g fetaost 2 dl rotfruktschips Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med salt och peppar. soppan slät med en stavmixer. Skala och grovhacka lök och vitlök. Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon- och pumpafräset
Fyll pajskalet med purjolök, tomater och basilika. Servera med en sallad. Häll mjölet i en matberedare och smöret skuren i tärningar, hacka snabbt ihop det till en smulig massa
Lägg i pastan och smaksätt med basilika, kajennpeppar och eventuellt salt. Skala och hacka löken. Servera gärna med en klick crème fraiche och rostat vitlöksbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.