Broccolisoppamed räkor och parmesan. Smarrig och lättlagad broccolisoppa. Servera med färska räkor, riven parmesanost och ett riktigt gott bröd för en enkel men mycket god middag
Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
4 1/2 sats ungsrostad blomkål och broccoli (se länk i steg 1) 8 - ca 9 dl vatten 1 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 3/4 tsk salt 2 krm svartpeppar 75 g fetaost 2 dl rotfruktschips Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med salt och peppar. soppan slät med en stavmixer. Skala och grovhacka lök och vitlök. Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon- och pumpafräset
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Började med att fräsa. Jag hade en ekologisk broccolibukett i kylen som började se allt ledsnare ut så beslutade mig för att göra en snabb och god soppa på den
Idag gjorde jag en broccolisoppa på just fyra ingredienser. Toppade dessutom soppan med tahini som jag blandade ut i vegansk kokosyoghurt, rostat bovete och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.