Här kommer mitt bästa recept för en snabboch väldigt enkel middag med få matvaror hemma. Jag tycker det är kul att laga mat eftersom jag har en matglad man som gärna smakar och låter mig få testa nya saker
Här är ett recept för vardagskvällar där tiden är knapp och man vill hinna annat än laga mat hemma, här lägger man potatis, bacon, lök och tomat på en plåt och ställer i ugnen sedan sköter sig matlagningen själv
Snabbt skulle det gå och gärna barnovänligt eftersom dom redan ätit, det är då man måste passa på. Barnen var vrålhungriga och fick äta lite rester medan jag susade iväg till Willys för att inhandla det som inhandlas måste
Härom dagen hamnade jag på Madelenes lchf blogg och hittade detta goda recept som jag tänkt pröva. Och korven byttes mot den halva kycklingen och knaperstekt bacon som jag numera gör i ugnen (läs gärna här)
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Späd med mjölkblandningen och vispa med elvisp en kort stund till ett lätt mos
(och nej jag är inte sponsrad). Jo jag stekte upp lite kyckling kryddad med grillkrydda (gjorde jag igår) Sedan knaper steker man bacon i små bitar, låt det rinna av lite på hushållspapper, isbergssallad, riven eller flagad parmesanost, gurka och jag hade även i lite fetaost det tycker jag är gott till
Superenkelt ochsnabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Nytt år – nya sunda matvanor. Helt klart nyttig ochlättlagadsnabbmat de luxe. Först ut blev råris med lax, rödkål och edamamebönor och idag lagade jag till Kyckling med honungsrostad sötpotatis & pumpafrön
Du kanske också gillarSalamipasta med färskost och champinjonerLasagne – en klassiker. Såhär på vardagskvällarna är det lätt att fantasin för matlagning tryter och man vill bara få mat snabbt
Lägg kasslern och broccolin i en smord eldfast form. Vispa grädde och blanda ner champinjonstuvningen. Bred blandningen över kassler och broccoli och strö över osten
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Mycket grillning blir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiff i skivor, mycket gott, till det blev det sötpotatis i ugnen och en mycket lättlagadoch god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. På julaftonsmorgonen är det bara att skära i bitar och slänga i dem i en skål, så är fudgen redo för gottebordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.