Ett tips är att när du har kokat klart pastan och häll av det mesta av vattnet så brukar jag låta silen med pastan hänga över kastrullen som jag kokade pastan i, hälla ned pastan samt lite av vätskan i stekpannan där du har det du stekt och röra om allt så det blandar sig då blir det lite mer "såsigare" pasta (vattnet fungerar som en redning då det är stärkelse i vattnet från pastan) och pastan suger i sig alla smaker från pannan som en svamp
I morgon blir det ett inlägg från mässan…. Det bästa med grytor är att de blir godare när man värmer på dem, så gör mycket och du har till flera middagar
Stek några minuter. Skinkschnitzel eller utbankad fläskfilé blir också gott. Koka tomatsåsen minst 10 minuter, desto längre desto godare. Stek dem i lite olivolja på medelvärme ca 5 minuter på varje sida
Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Här har vi en enkel, smarrig och nyttig lunch som du kan koka ihop på 10 min. Till det hade jag spenat, paprika och gurka samt lite grönkål som jag körde 5 min i ugn så de blev knapriga. Morötter och broccoli behöver bara 10 min ungefär i ugnen också
Skär eventuellt potatisen i mindre bitar. Nu är de små godingarna här och vi skall se på barnprogram, undrar vad det blir kan det vara så att vi har sett programmet flera gånger redan
Låt jäsa ca 30 min och pensla sedan med uppvispat ägg och strö på sesam- eller solrosfrön innan limpan gräddas, först 15 min i 250 grader varm ugn och sedan sänker du temperaturen till 150 grader och gräddar ytterligare ca 30 min. ca 30 min och pensla sedan med uppvispat ägg och strö på sesam. 15 min i
Ställ in i ungen på 175 grader ca 30- 35 min. 35 min Kakan ska liksom lossna från kanterna och prova gärna med en sticka som inte ska vara kladdig när kakan är klar
Vi tjuvstartade i går och åt minisemlor efter maten. Arbeta nu länge ihop degen så att den blir blank och fin, helst med en köksassistent (alltså inte en människa utan en liten maskin) eller degkrokar på en elvisp
Ca 5 min. Täck degen och låt den jäsa 30 min. Ca 5 min Deg. 2 pers. Ugn 225 grader. 12 g färsk jäst, 1,2 dl vatten 37-gradigt, 1 tsk salt, ½ tsk strösocker, ½ msk olivolja, 3-3,5 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.