1 Blanda
mjöl och salt i en bunke. Skär ner smöret i tärningar. Arbeta in smöret i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen till en boll. Lägg i en bunke och låt degen vila minst 30 minuter i kylskåpet.
1 Ta
ut degen och kavla ut den tunt. Smörj en pajform och lägg ner degen försiktigt. Skär bort överflödig deg.
1 Fyll
sedan formen med torkade ärtor eller vik ner folie så pajskalet ligger stilla.
1 Grädda
pajskalet i 10-12 minuter. Ta ut ärtorna/foliet och låt pajskalet svalna.
1 Hacka
schalottenlök fint och dela broccolin i mindre buketter. Lägg broccolin och löken jämt fördelat i pajskalet. Plocka ner timjan över broccolin och löken.
1 Blanda
ägg, riven ost och grädde i en bunke. Riv vitlöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
1 Fyll
pajen med äggstanningen. Grädda på 180 grader tills pajen blir gyllenbrun, i cirka 10-12 minuter.
Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Frasig filodegspaj med spenat och fetaost. Pajen är inspirerad av Balkans pite med spenat. Istället för att göra egen deg, som man gör när man lagar pite, så har jag gjort det enkelt för mig själv och använt färdigköpt filodeg
Här kommer ett tips till fredagens fredagsmys (då typ alla svenskar äter någon form av tacos). Ni kanske ska ha gäster över och då är det perfekt att bjuda på denna supersmarriga tacopaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.