Broccolipaj – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 190 g smör, kylskåpskallt
  • 13 msk vatten
  • 11 nypa salt
  • 11 broccolihuvud
  • 11 schalottenlök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 12 kvistar färsk timjan
  • 170 g riven västerbottensost
  • 13 ägg
  • 13 dl grädde
  • 1 svartpeppar
  • 1 saltSätt ugnen på 180 grader.
  • 1 Blanda mjöl och salt i en bunke. Skär ner smöret i tärningar. Arbeta in smöret i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen till en boll. Lägg i en bunke och låt degen vila minst 30 minuter i kylskåpet.
  • 1 Ta ut degen och kavla ut den tunt. Smörj en pajform och lägg ner degen försiktigt. Skär bort överflödig deg.
  • 1 Fyll sedan formen med torkade ärtor eller vik ner folie så pajskalet ligger stilla.
  • 1 Grädda pajskalet i 10-12 minuter. Ta ut ärtorna/foliet och låt pajskalet svalna.
  • 1 Hacka schalottenlök fint och dela broccolin i mindre buketter. Lägg broccolin och löken jämt fördelat i pajskalet. Plocka ner timjan över broccolin och löken.
  • 1 Blanda ägg, riven ost och grädde i en bunke. Riv vitlöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Fyll pajen med äggstanningen. Grädda på 180 grader tills pajen blir gyllenbrun, i cirka 10-12 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.