Broccoligratäng med ost och småtomater
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1125 g körsbärstomater
  • 13 ägg
  • 1250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 12 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 14 dl Kvibille® cheddar riven
  • 1½ msk hackad färsk timjan
  • 11 tsk salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 11 morot
  • 1100 g vitkål
  • 11 paprika
  • 11 surdegsbaguette
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g broccoli 125 g körsbärstomater 3 ägg 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 4 dl Kvibille® cheddar riven ½ msk hackad färsk timjan 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 morot 100 g vitkål 1 paprika 1 surdegsbaguetteSätt ugnen på 175°.
  • 1 Dela broccolin i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Dela tomaterna
  • 1 Vispa ihop ägg, kvarg, crème fraiche, ost, timjan, salt och peppar. Häll smeten i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
  • 1 Fördela broccolin och tomaterna i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • 1 Skala moroten. Riv eller strimla morot och vitkål. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Servera gratängen med råkostsalladen och bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.