En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc. En härligtkrämig sås med ostsås tillsammans med kassler och purjolök
Det är ingenhemlighet att jag älskar krämiga gratängeroch jag gör dem iliteolikavarianter. Har upptäckt att kålrabbi är jättegod att använda i gratänger,den är mild och fin
Vispa samman grädde, creme fraiche, ägg, ost, salt och peppar, häll över broccolii formen. 1 färsk broccoli (dela ibitar). 1/2 dl creme fraiche. 50 g smulad ädelost (åtminstoneKvibille ädelostar lär vara glutenfria). ca 1/2 krm malen vitpeppar. Koka broccoli 3 minuter, låt rinna av väl och lägg i ugnsform. Ställ ini 200 graders ugn, ca 15-20 minuter. 1 färsk broccoli. 1/2 dl creme fraiche. 50 g smulad ädelost (åtminstoneKvibille ädelostar lär vara glutenfria)
Blomkål &Broccoligratäng. Ibland måste man gå igenom frysen när ny mat ska rymmas. Och till det serverades Blomkål och Broccoligratäng, svartvinbärsgeletill det
Krämig och god broccoligratäng. Använd gärna en smakrik ost. Servera med broccoligratängen. olivolja. Koka broccolin några min, häll av vattnet och lägg i en form
Broccoligratäng, innangratinering. Ingredienser. På senare tid har jag letat efter recept på grönsaksrätter, då hittade jag bland annat detta recept på broccoligratäng som jag lagat några gånger, mängden broccoli kan ökas till det nästan dubbla utan att man behöver addera mer dragonsås
Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanligvariant med ägg och grädde istanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.