1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g broccoli 125 g körsbärstomater 3 ägg 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 4 dl Kvibille® cheddar riven ½ msk hackad färsk timjan 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 morot 100 g vitkål 1 paprika 1 surdegsbaguetteSätt ugnen på 175°.
1 Dela
broccolin i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Dela tomaterna
1 Vispa
ihop ägg, kvarg, crème fraiche, ost, timjan, salt och peppar. Häll smeten i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
1 Fördela
broccolin och tomaterna i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
1 Skala
moroten. Riv eller strimla morot och vitkål. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Servera gratängen med råkostsalladen och bröd.
Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten. Tillsätt smöret och finfördela med en gaffel eller fingertopparna
Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten
Ta upp och spola dem direkt med kallt vatten (för att stoppa tillagningen) och låt rinna av. Blir gratängen mörk för snabbt, täck formen med aluminiumfolie
En härligt krämig sås medostsås tillsammans med kassler och purjolök. Ostgratinerad broccoli med knaperstekt fläsk, servera med spagetti eller som LCHF
Häll ner äggen i pajskalet och toppa med riven ost. Om man ska åka slalom med en whiplashskada så ska man INTE trilla och gör man det ska man defenitivt inte ta emot sig med ansiktet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.