Det är med en gammal discodänga med Lili och Susie i bakgrunden som jag skriver detta inlägg. Känns som det va länge sen vi hade paj på menyn och ikväll lagades det tacopaj
Broccolioch skinka, kan inte bli annat än gott. Förkoka broccolin lite lätt. Välkommen måndag och läsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Fördela bacon, champinjoner, smulad ädelost ochbroccolibuketter i pajskalet. Helgen innebär visserligen att skriva en hemtenta för min del, men jag ska försöka att hinna med något träningspass och lite mys också, så jag ser fram emot helgen ändå
Skär kycklingfilén i centimeterstora bitar och klipp baconet i ungefär lika stora bitar, stek de i varsin stekpanna, stek baconet knaperstekt och lägg det på hushållspapper så det får rinna av
ansa skölj och skär i små bitar (även stam). Mixa samman mandelmjöl och sesamfrö i matberedare, tillsätt övriga ingredienser och kör samman till en deg
Oj vad fort det blev mörkt i dag och jag hann inte gå på nån promenad. Vi har fortsatt med städandet av förråd och vi har även frostat av ena frysen för till veckan får vi griskött och även årets julskinka så då behöver vi inte en massa is som tar plats i frysen
Lägg i den frysta broccolinoch låt den tina upp i stekpannan. Blanda ihop alla ingredienserna för degen i bunke tills den har blivit fast och utan sprickor
ÄdelostpajPajdeg. Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
Broccoliochädelostpaj. Paj och sallad som verkligen gifter sig. Dela broccolin i små buketter och använd lite av stjälkarna nerskurna i små bitar, hacka löken och smula ädelosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.