12 msk
pestoSätt ugnen på 200 °C. Lägg brieosten på ett ugnssäkert fat. Dela tomaterna, hacka rödlöken och basilikan. Blanda allt med olivoljan, glöm inte balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar.
1 Häll
blandningen över brieosten och låt den dra en stund, vill man få ett krämigare resultat kan man göra några skåror i osten. Värm tårtan i ugnen i 20 minuter. Ringla över peston som pricken över Kolibrie.
Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Ugnstorkade, marinerade Cocktailtomater och lite annat smått och gott hade vi också påbuffén. Här på bloggen och på Facebook har det ramlat in massor med gratulationer
Med försäljning av fritidshus, uppskjutet barnkalas och ett vardagsrum belamrat med flyttkartonger är just konceptet öppet hus något av det sista jag tänker på
Nu funderar jag på andra sorters starksprit som skulle kunna fungera bra tillsammans med choklad. Kanske borde jag pröva att göra crèmen på ljus choklad, med päroncognac
Här är det verkligen fritt fram att spåna vidare på vad man kan fylla pajerna med men äggstanningen med gräddfil och ost tycker jag definitivt ska vara med
Det är en användbar köttbit som passar perfekt påsommarbuffén. Igår testlagade jag en riktigt god fläskfilé som jag ska servera på en buffé i nästa vecka
Dessutom eloge till att buffén hela tiden fylldes på, rent och fräscht. Taktiken att få den sista sittningen visade sig vara bra eftersom många andra redan hade fått lov att resa på sig från borden
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.