När vi har kräftskiva så tycker jag det är gott att ha en varm brietårta som tillbehör. Denna gången toppade jag den med rabarbermarmelad ochrostade pumpafrön
Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost ochfikonmarmelad
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostadesolrosfrönoch gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Hacka under tiden basilikan och blanda med olja, balsamvinäger och honung i en djup skål. Lägg ostbitar och de nyrostadesolrosfröna i blandningen och rör om
Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. I dag blir det faktiskt inget middagsrecept (fick middag hemma hos mormor) och inte heller ett allergivänligt recept
Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt
Gör egen aioli, snabbt och enkelt med stavmixer eller elvisp. Smaksätt med något mer om du vill, tex hackad persilja, någon annan färsk ört eller chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.