Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Strö salami & Brie över botten, Skär broccolin i mindre buketter och koka lätt, tillägg i pajskalet
Skiva tomaterna och finhacka löken. Salta och peppra. Brietårtan ska bli riktigt mjuk och krämig. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen ca 10 minuter
Sprid ut ett lager marmelad på osten och slå in osten med marmeladen i degen. Jag har provat både fikon- och apelsinmarmelad och det jag tyckte mest om var med fikonmarmeladen
hassel-, pekan-, para- och macadamianötter) 2 msk lönnsirap 1/2 tsk flingsalt Till servering plockad timjan kex eller bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Två bilder på dagens middagstips får ni idag, för det är så det blir när två lika envisa Mårtenssons inte kan komma överens om vilken bild som är bäst och ska användas
Skiva tomaterna och finhacka löken. Salta och peppra. Brietårtan ska bli riktigt mjuk och krämig. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen ca 10 minuter
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör
Städa, städa varje fredá och så varje juuuuul, det tycker vi är kuuuul. Eller kanske inte kul, snarare ett nödvändigt ont och sådana känns lite mera kuuul om vi gör dom tillsammans
Lägg osten i en ugnsform med kanter och skiva eller halvera tomaterna och lägg på osten och gratinera i 10-12 min. Fräs nötterna med smöret i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min och rör om hela tiden, ringla över honungen och fortsätt fräsa några minuter. Ta ut osten och lägg på 4 tallrikar, fördela honungsnötterna och ringla över ytterligare lite honung samt strö till sist över flingsalt och den hackade basilikan
Torsdag igen, och min tid som julledig börjar dra sig mot sitt slut. På måndag får jag nästa hemtenta, och veckan kommer därför ägnas åt att få till den så bra som möjligt innan fredagen dyker upp med inlämningstiden i högsta hugg
Att baka brieost i ugnen är enkelt och ger en ny dimension till den klassiska dessertosten. Jag testade att ringla över honung och klicka på fikonmarmelad och valnötter och det blev verkligen succé
Ta ut den bakade osten och toppa med nötter, fikon, bär och honung. Lägg hela brietårtan på en ugnsplåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen i cirka 12 minuter
Skiva tomaterna och finhacka löken. Salta och peppra. Brietårtan ska bli riktigt mjuk och krämig. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.