Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen. Det känns vemodigt att ta vinteruppehåll, för jag kommer att sakna mina härliga arbetskamrater, men samtidigt ska det bli ganska skönt att ha lite ledigt nu efter att ha jobbat, i stort sett nonstop, ända sedan april
150 g smör. 11 dl mjölk. 13,5 dl vetemjöl. 13,5 dl havregryn. 11/2 tsk salt. 11 tsk bikarbonat. 11 tsk bakpulverSmält smör i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt mjölk och salt
Den här kakan har en vän pratat gott om vid flertalet tillfällen, hennes favorit bland småkakor. När jag då i morse upptäckte att jag inte hade något smör hemma, så passade jag på att testa att baka kakan
Jättegod småkaka som de flesta gillar. ca 50 stycken300 gr bregott (en liten ask)1½ dl socker2½ dl majsenamjöl3 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulverUgnsvärme - 175 graderVispa bregott och socker vitt och pösigt med elvisp
När 2/3 av bregottpaketet var kvar tänkte jag att det var länge sen jag gjorde Bregottkakor. När 2/3 av bregottpaketet var kvar tänkte jag att det var länge sen jag gjorde Bregottkakor
Gillar ni småkakor. Jag älskar småkakor och jag har velat göra dessa väldigt länge. De blev underbart goda och de måste vara en av de lättaste kakorna att göra
Bregottkakor. Helt plötsligt lägger sig lugnet över Bankgatan. Sommaren sjunger på sista versen, när Sally valde att stiga upp i morse visade termometern på modiga +1
1. Blanda ihop ingredienserna till en mördeg. Trilla till små bollar somman lägger i småbrödsformar. 2. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.