Smag den til med citronskal, saft, salt og peber. Varm en pande op med olie. Sovsen må gerne være lidt tykkere, end man lige tænker, for når rejer spinat ogsvampe kommer i, bliver den lidt tyndere
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Jag har ett recept på ricottafyllda svampar sedan tidigare på bloggen och det är ett Jamie Oliver recept, men om jag ska vara helt ärlig (och det ska man ju) så är dessa mycket godare
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss
För bästa resultat skall du lägga ett bakplåtspapper på pajformen och fylla den med ärter. Stek svamparna i smör (ta tillräckligt med smör så blir smaken bäst) tills vattnet kommer ur svamparna
Låt den därefter rinna av och blanda alla ingredienser till såsen och häll i svampen och blanda. Laka ur svampen i vatten ca 12h och skiva den därefter i tunna skivor
Min svamp får en lite sötma från honung, men du kan annars använda sötningsmedel om du vill. Den här inlagda svampen gjorde jag häromveckan på några fina blodriskor som jag snubblade över på en skogspromenad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.