Nu har Kungahuset äntligen lagt upp information om bröllopsmeny komponerad av Stefano Catenacci. Jag har varit så nyfiken och väntat som bara den på den
I tisdags när vi hade bröllopsmiddag hemma min man och jag så blev det middag hemma eftersom tågen var inställda som vanligt så vi gick till våran lilla butik och köpte en bit entrecote (fanns inget annat)
Det är verkligen ljuvligt gott och även om jag gärna äter det när som helst, så passar det som handen i handsken som dessert på en finare middag, kanske till och med på en bröllopsmiddag
Det är verkligen ljuvligt gott och även om jag gärna äter det när som helst, så passar det som handen i handsken som dessert på en finare middag, kanske till och med på en bröllopsmiddag
Middagar Risotto med zucchini och färska bondbönor Dubbelpanerade fläskfilémedaljoner , pappardelle, paprikasås på grillad paprika , smörfräst ruccola Libanesisk middag på Sahara Kantarellsmörgåsar Confit Byaldi med kött Bröllopsmiddag Grillat ankbröst, bigaråsås, risotto Efterrätt Limetarte med ingefärskryddad hallonsås * Extra gott med smörstekt italienskt lantbröd under ett berg av smörstekta gula läckra kantareller
ostbrickan, som snittar före måltiden när man bjudit hem gäster en fredagskväll, på studentminglet, till bröllopsmiddagen om man gör maten själv eller som munsbitar framför tv'n en lördagskväll
Vi hade inte någon efterrätt till Erik och Marias bröllopsmiddag. Eftersom jag även skulle göra maten till bröllopsmiddagen och dessutom hade ett annat bröllop att gå på dagen före, så krävdes det att jag förberedde tårtan i god tid innan
Bilden är tagen på vår förrätt under bröllopsmiddagen och den är lika vacker som soppan var god. Här kommer ett underbart gott recept på jordärtsskockssoppa
Själv tycker jag att det är ganska trevligt med dagens stora begivenhet och ser fram mot att få se vackra klänningar och framför allt, få veta vad som serveras på bröllopsmiddagen
Sedan i din mixer mixar du 2 avokados med 3-4 msk agavesirap (alt 3-4 dadlar för sötning) plus. Jag hade till en av mina tårtor 1) 3 msk kakao, 1 tsk karobpulver och 1tsk vanilj detta mixar du med dina avokados och tillsätter 3-4 msk kokosolja som är uppvärmd över vattenbad så att de blir en smidig smet. Till den tredje 3) blev det 1,5dl hallon istället. Avslutningsvis har jag i ca 2-3 msk chiafrön dels för att det är nyttigt, dels för att de ”binder” fyllninglagret på kakan. till blåbärstårtan mixade jag 1dl färska blåbär, 1msk acai, 2msk syrénlemonad, med 2-3 msk kokosolja värmt över vattenbad samt 2tsk vaniljpulver och “laserade” toppen av tårtan med. Rör ihop 3-4 msk kokosolja som du värmt över vattenbad 5-6 msk raw kakaopulver (alt hälften kakao hälften karobpulver för nötigare smak) + 1tsk cayennepeppar + 2-3 msk agavesirap. till chokladtårtorna gjorde jag en topping då jag mixade 1dl mix av blåbär och björnbär, med 3msk hemgjord syrensaft, 3tsk superfruit acaipulver och 1 tsk agavesirap och 2msk kokosolja som jag värmt över vattenbad. rik på Vitamin A, E, C & B, fibrer, folsyra, magnesium, omega-3, är antiinflammatorisk, stärker bindväv, innehåller bra fetter. Rik på magnesium, järn, zink, kalium, proteinrik, fylld med antioxidanter, rik på omega-3 naturlig linolensyra, behåller hormoniell balans, hjälper blodsockret att hålla sig jämnt, verkar antinflammatoriskt och är fiberrik. Den är är rik på b1, b2, b3, c och e-vitamin, järn, magnesium, kalcium, fosfor och fibrer. Men också Omega-3, Omega-6 och Omega-9. Statistik visar att det som slängs mest från en bröllopsfest är just tårtan, därför byggde jag upp bröllopstårtan genom att ha en stor tårta på toppen av tårtställningen och sedan ha mindre “cupcakes” runt om så att bröllopsgäster kan ta precis den bit de faktiskt också orkar äta efter 3 rätters bröllopsmiddag och brudskålar och allt vad det är. 3msk hemgjord syrensaft,. 3tsk superfruit acaipulver och
3äggvitor3 msk socker1 tunn sockerkaksbotten (eller färdig sockerkaka eller tigerkaka köpe eller gör egen. En anna rolig grej är att mamma berättade att de hade just Glace au Four som dessert på deras bröllopsmiddag för sisådär 40-årsen. KRAM 3 äggvitor. 3 msk socker
Även vi måste ju sätta i oss någonting under Kronprinsessan Viktorias bröllopsmiddag. Royalister är vi väl alla lite till mans när man får vara med om en sådan här begivenhet och när man dessutom som jag som är ytterst intresserad i mat, även utanför yrket, får vara med och uppleva en kunglig bröllopsmiddag med allt vad det innebär så är det ett sant nöje att kunna delta i bröllopet om så även via media
Den senaste bröllopsmiddagen vi arrangerade blev så lyckad och som brudparet sa så var allt perfekt och när det gällde maten så kunde de inte välja vad som smakade bäst - och såklart är alla i personalen en del av detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.