Brödstekt torsk med gräddkokt ostronskivling
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g skinnfri torsk eller gös, delad i 4 lika bitar
  • 11 l vatten
  • 11 dl salt
  • 11 dl socker
  • 1600 g ostronskivling
  • 12 msk smör
  • 11 krm salt
  • 11 krm nymalen svartpeppar
  • 12,5 dl grädde
  • 11 dl grönsaksbuljong
  • 11 msk finhackade sardeller
  • 11 dl finhackad dill/persilja
  • 11 ägg
  • 12 dl mixat torrt bröd eller knäckebröd (sockerfritt)
  • 10,5 msk flingsalt
  • 11 tsk vitpeppar
  • 13 msk smör
  • 11 msk olivolja
  • 14 msk svart stenbitsrom
  • 1 kokt potatis
  • 1600 g skinnfri torsk eller gös, delad i 4 lika bitar 1 l vatten 1 dl salt 1 dl socker
  • 1 Gräddig ostronskivling600 g ostronskivling 2 msk smör 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 2,5 dl grädde 1 dl grönsaksbuljong 1 msk finhackade sardeller 1 dl finhackad dill/persilja
  • 1 Panering1 ägg 2 dl mixat torrt bröd eller knäckebröd (sockerfritt) 0,5 msk flingsalt 1 tsk vitpeppar 3 msk smör 1 msk olivolja
  • 1 Servering4 msk svart stenbitsrom kokt potatisBörja med att rimma fisken, lös upp 1 dl socker, 1 dl salt i 1 liter vatten och låt fisken ligga i ca 30 min. Riv den rensade och ansade svampen på längden, längs svampens egna fibrer, i lillfingerstora bitar. Lägg dem i en panna på medeltemp och låt vätskan steka ut och bort. Lägg då ner smöret och höj värmen, salta och peppra och låt svampen bli krispig. Häll på grädden, buljongen, sardellerna låt allt koka ihop och tjockna en aning. Vänd ner örterna precis innan servering, spara en aning till servering. Torka av fisken, vänd den i det uppvispade ägget och sedan i brödet blandat med salt och peppar. Stek fisken i smör och olivolja på medelhög värme tills den känns fast och är minst 48 grader i innertemperatur. Servera fisken genast med den gräddiga svampen, nykokt potatis och toppa med den fina rommen och örter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.