1 Servering4
msk svart stenbitsrom kokt potatisBörja med att rimma fisken, lös upp 1 dl socker, 1 dl salt i 1 liter vatten och låt fisken ligga i ca 30 min. Riv den rensade och ansade svampen på längden, längs svampens egna fibrer, i lillfingerstora bitar. Lägg dem i en panna på medeltemp och låt vätskan steka ut och bort. Lägg då ner smöret och höj värmen, salta och peppra och låt svampen bli krispig. Häll på grädden, buljongen, sardellerna låt allt koka ihop och tjockna en aning. Vänd ner örterna precis innan servering, spara en aning till servering. Torka av fisken, vänd den i det uppvispade ägget och sedan i brödet blandat med salt och peppar. Stek fisken i smör och olivolja på medelhög värme tills den känns fast och är minst 48 grader i innertemperatur. Servera fisken genast med den gräddiga svampen, nykokt potatis och toppa med den fina rommen och örter.
Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med grönsakerna och kokt potatis. Stekt torskmedgräddkokta grönsaker4 port600 g torsk8 potatisar1 gul lök3 morötter3 vitlöksklyftor1 msk olivolja150 g färsk spenat2 dl gräddeSalt & pepparSkala och koka potatisen. 600 g torsk
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Tillagning kokt torsk. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Bacon passar bra ihop medtorsk. Salta och peppra torsken. Blanda samman creme fraichen, grädden, senapen, baconen, gräslöken och smaka av med salt och citronpeppar
I orginalreceptet skulle det vara torskrygg, vilket säkert hade varit ännu godare, en riktig festmåltid, men nu är det vardag och då körde jag medtorskpaket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.