Denna gången blev det både aubergine ochsquashoch även massor med ost, gott, gott. Börja med att hälla lite tomatsås i botten på formen, sedan riven parmesanost, sedan grönsakerna, lägg helst inte omlott för då kan det bli svårt att få alla skivor mjuka
Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Bryn färsen och krydda med salt och svartpeppar. Då behövde jag såklart lite middagsmat med mig så därför jag slängde ihop en köttfärssås med massa nyttigheter så att jag skulle kunna hålla mig på allerten hela kvällen
Grytan får gärna tillagas dagen innan den ska ätas – så att smakerna hinner gifta sig med varandra. Min mamma bjöd på en liknande gryta i förra helgen när hon fyllde år och det var så gott att vi ville äta det igen
Min man hade köpt lammgrytbitar hos Sandströms, och tillsammans med aubergine, squash, gul lök, paprika, rödvin och kryddor bildade de en gryta som inte påminde det minsta om de tunga, mustiga varianter som vi ätit under hösten och vintern
Smaksätt med salt och peppar. Hacka löken tillsammans med lagerbladen. Fräs den hackade löken och lagerbladen i olja, lägg sedan i morötterna ochsquashen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.