20 oktober
2014, 06:541 vecka kvar till lön idag! Ekar det tomt i pengabörsen nu och blir det kanske bröd, vatten och på sin höjd ett paket nudlar till helgen?
Perfekta brödet
Snabblimpa
1 limpa
3,5dl mjöl
2 dl
grahamsmjöl
1 dl
grovt rågmjöl
1 tsk
salt
0,5 dl
solrosfrön
0,5 dl
linfrön
1,5 dl
torkad frukt (Papaya, annanas, russin och tranbär)
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet. 2,5 dl kokande vatten
Blanda alla ingredienser till skållningen och häll över kokhett vatten, blanda väl. Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter. 6 dl kokande vatten. 2 dl vatten
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 5 dl vatten. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter. 5 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.