Ta ut frallorna och lägg över dem på ett brödgaller eller ett rent ugnsgaller. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Häll i övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. Om du inte gillar bröd med en hård knaprig yta, pensla dem istället med vatten när de varit i ugnen och låt dem svalna under en handduk
Tillsätt matolja, sirap, salt och ägg. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg
Blanda ut jästen i det ljumma vattnet så att den löser sig, tillsätt olja och salt, blanda. Blanda i mjölsorterna, tillsätta Manitoba cream och knåda tills du får en smidig deg
Dela brödet i tre bottnar. Värm mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand
Det går även bra att använda röran som fyllning i tunnbröd. Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar
Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och socker och blanda väl tills jästen är upplöst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.