Idag får det bli ett hembakat brödpågrillen, det är väldigt gott att ha till maten. Olja, Teriyaki sås, soya, chilisås, ströbröd, örtkryddor, pressad vitlök
Jag har fått flera frågor i sommar på hur man kan baka brödpå/igrillen. Här gjordes ett ganska enkelt bröd, och det går säkert att hitta andra varianter som blir ännu bättre
Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it. Kommer säkert komma många LCHF recept på bloggen framöver, måste trimma till oss lite inför vår turkiet semester i höst
Häll ut degen på väl mjölad arbetsyta. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Häll några droppar olja på degen och rulla runt. Låt bröden svalna under duk. Det här behövs till 8 bröd. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Grädda i varm stekpanna, ca 45 sekunder på varje sida, tills degen pöser upp
Jag använder min kruskavel så fort jag kan bara för att det påminner mig om min mormor. Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.