Ett brödmed mycket smak av Medelhavet. Gillar man dessa smaker så baka detta bröd. Detta recept hittade jag på Cecces blogg och det såg så spännande ut, så det fick bli ett test
Så bröden ångas. Lös jäst och vatten. och till sist kör i valnötterna lätt. låt jäsa ca 1 timme under duk eller i en oljad bunke med lock. Luktar kål men är otroligt goda med smör på till en kopp te 100 g jäst. 200 g svartkål,sköld och lätt mixa
Jag har redan ett liknande recept i arkivet men detta med rikligt med vitlök och en skvätt vin smakar helt annorlunda och lite mer medelhavskt på något sätt
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.