Resultatet blev ett härligt saftigt brödmed god smak av råg och havre. Täck över brödenmed en bunke eller stor kastrull eller liknande och låt jäsa i kylen över natten
Nästa gång ska jag prova på ett grovt bröd. Mosa ihop med smör. Rosta brödet och lägg äggröran på. Vrid några varv med pepparkvarnen och på med flingsalt
Denna macka är bara en rostad macka med smör på, visst man kanske inte behöver smör när man mosar avokadon MEN jag vill gärna ha smör annars känns det som det fattas något
Ha sedan i sojafärs, havregrädde, krossade tomater, vitt vin (jag använde Barrels and Drums alkoholfria som finns i dom flesta välsorterade mataffärer), örtsalt, svartpeppar, agave sirap, citronsaft och låt det puttra på medellåg värme så att alla smaker får sätta sig
havregryn. När du sätter in bröden sänk värmen till 200º. Grädda bröden i ca 30 minuter (de ska vara 98º innuti, då är de klara, gäller ALLT matbröd). 400 gram rostade och mixade solrosfrön
När man varit risig i magen är det alltid gott med något salt, eller vad säger ni. -Mama Skogly ♥ När man varit risig i magen är det alltid gott med något salt, eller vad säger ni
Själv gillar jag lite grövre bröd, men ibland är det himla gott med en rostad macka och en kopp te. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet
Häll ner smeten i en brödform som är klädd med bakplåtspapper. Jag vet att det är problem med att lämna kommentarer via era mobiler och väntar fortfarande på hjälp från blogger, men man kan alltid lämna kommentarer via en "vanlig" dator
Om ditt bröd börjar bli lite tråkigt, dvs torrt, så är det som gjort för att rosta. I detta fallet så hade jag en bit Leavain som blivit lite torr så tre rejäla skivor, på med lite brieost och lite röd balsamvinäger på det
Bröd är även bra sätt att rensa ut kylen – slattar av sylt, mos, marmelad…perfekta som en klick sötma som både ger smak och hjälper brödetmed jäsningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.