Detta är ett bröd som passar till sallad, soppa eller till ostbrickan. Men jag brukar frysa det som blir över i lagom stora bitar, då kan jag ta upp en bit och rosta till antingen frukost eller kvällsmacka och det mina kära bloggläsare är kanongott
Skitkvibar med andra ord. Detta bröd bakade jag i dag. O)Och så har jag konstaterat att jag måste köpa mig en vassare kniv så jag kan sinitta bröden snyggare
Tänkte sticka emellanmed ett fanatstiskt gott bröd, som jag bakade härom dagen. Fortfarande lite vimmelkantig och hes efter en härlig kväll på Malmö Stadion med Gyllene Tider i fokus vaknar jag upp till en molnig söndag
eller tryck på knappen. och till sist kör i valnötterna lätt. Så bröden ångas. låt jäsa ca 1 timme under duk eller i en oljad bunke med lock. Ta upp knåda dela i 4 bitar rundriv dem. Sätt in i varm ugn 260* ev släng in lite vatten/ isbitar eller spreja. grädda tills de är klara ca 20-25 min eller 96* inuti. Luktar kål men är otroligt goda med smör på till en kopp te 100 g jäst. 200-300 g valnötter
Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Knäck alla äggen tillsammans medkesellaneller creme fraiche i en bunke och vispa samman dem. Mal nötter och blanda samman dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Har du kruskavel så kavla med den, annars använder du en vanlig. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna
Toppa med pumpakärnor. Finhacka aprikoser och valnötter. Smörj en brödform och häll sedan i smeten. Blanda grahamsmjöl, linfrön, solrosfrön, salt, bikarbonat, pumpakärnor, aprikoser och valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.