Bräserad älgbog med mandelpotatispuré
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Älgbog1 kg älgbog 1 tsk havssalt 1 tsk svartpeppar, grovmalen 50 g smör 2 morötter 200 g rotselleri 2 gula lökar 7 dl rött vin
  • Potatispuré1 kg mandelpotatis 100 g smör 2 dl vispgrädde 2 krm salt 1 krm svartpeppar
  • Rödvinssås Det som blir kvar i grytan efter att älgbogen har bräserats 3 msk färdig viltfond (eller helst egenkokt älgfond) 50 g smör
  • älgfilé400 g älgfilé 2 krm havssalt 2 krm svartpeppar, grovmalen 50 g smör 2 msk olivolja
  • Kantareller200 g kantareller 50 g smör 2 krm havssalt ev sockerärtor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.