Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Använd en köttkniv, dvs en ganska kraftig kniv med lite svängd, rundad topp
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Man måste ha en god skysås eller gräddsås till som fått puttra ihop med alla goda smaker från köttet
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Skär bogen i fyra bitar och gnid in med salt, socker, peppar och vitlök. Skölj köttet i kallt vatten och torka det med hushållspapper, eller en kökshandduk
Det här köttet är perfekt med dillsås, pepparotssås, senapssås. Men det går fint att hoppa det med. Med vätska upp till 1/3 av köttet. Fyll sen på med vatten tills ca 1/3 av köttet är täckt
Fäst kanten med tandpetare. Fyll på med mer vatten om det behövs. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar
Torka av ytan på köttet med hushållspapper. Salta och krydda köttet med peppar, rosmarin och timjan. Låt bacontärningarna steka med i grytan tillsammans med morot och lök
1 hel kyckling, ca 1,3 kg (alt färdigstyckade delar som lår eller filé) 12 steklökar, skalade 5 kvist citrontimjan (eller timjan) 2 svenska äpplen, i bitar 5 dl äppelcider (torr) 0,5 dl calvados 3 dl kycklingbuljong (se recept nedan eller 1 msk konc kycklingfond på flaska 3 dl vatten) 3 dl vispgrädde ev 1 msk majsstärkelse ev 1 msk vatten 3 msk citrontimjan (eller timjan) smör, till stekning matolja, till stekning salt svartpeppar, nymald
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.