Forma till två brödoch klipp tre snitt i varje. Sätt in bröden. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
Det kanske ser mycket ut men år egentligen inte alls komplicerat. Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller medbrödkrokaroch låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Rosta brödetoch fördela hälften av avokadon på varsitt brödoch toppa sedan med räkröran. Ja ja, man kan inte lyckas varje gång, och jag hade på känn att det inte skulle gå i ochmed att jag kände mig så sliten
*tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Jag gör ibland kesoplättar och använder som bröd. Toppa gärna din frukostskål med en klick för att få i dig lite nyttiga fetter och bättre hålla dig mätt fram till lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.