Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Pensla de färdigjästa brödenmed ägg och strö på ost eller frö. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter
Skär brödet färdigt i bitar (för att man lättare ska kunna bryta av bitar av brödet, och skär inte riktigt ända ner till bottnet) med en kniv eller en degsporre
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Riv morötterna på den fina sidan av riv järnet. Blanda den torra jästen med 5 dl av mjölet, salt, socker tillsätt vatten, olja och morötterna blanda om tillsätt mera mjöl och arbeta ihop till en deg som släpper bunkens kanter. grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 30min. 2 morötter
Har blivit något av ett favoritbröd på senaste tiden. Sedan upp på en plåt med bakplåtspapper. Jag tycker att brödet blir fint om man behåller degen ganska blöt/kletig, så ta det försiktigt och känn av konsistensen eftersom du blandar ner mjölet
Pasta på gårdagens bröd2 ägg 160 g brödmjöl (mixat torrt bröd) 40 g vetemjöl (ekologiskt) vatten. Pasta på gårdagens bröd2 ägg 160 g brödmjöl (mixat torrt bröd) 40 g vetemjöl (ekologiskt) vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.