Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag. Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga
Hur gestaltar sig mjölet i brödet. Och bakar man utan ägg dessutom förlorar man ju egenskapen som ägget för med sig nu när inte glutenet heller finns med
Här har de jäst färdigt, snart dags för ugnen. Jag har hört att det ska vara svårt att få till smaken och konsistensen i glutenfrittbröd men det måste vara en gammal skröna
Det här receptet utgår från ett recept på bloggen som jag har sedan tidigare. Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten
15o g mjölkfritt margarin. 2 dl rena havregryn från Semper eller provena. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
Till de först laggarna kan du behöva pensla på mjölkfritt margarin både på lock och botten. Tillsätt äggen och avsluta med att hälla i det smälta mjölkfria margarinet
Glutenfritt lagar jag alltid och soja använder jag enbart i sojasås så det är inget större problem. En bok fylld med matnyttig fakta om varför våra kroppar mår så bra av att även utesluta mejerier, gluten och sojaprodukter från vår kolhydratreducerade kost ofta kallad LCHF
Till detta blev det idag ett hembakat dinkelbröd. Frittfrån mjölkprotein, ägg, soja och gluten. En blandning av svenska rotfrukter och influenser från Thailand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.