Täck med lock och låt stå i ugnen i två timmar. Hacka rödlök och gullök, strö runt kycklingen. Ta ut kycklingen och dra isär den ifrån benen med hjälp av två gafflar (ta även bort skinnet)
Pensla med ägg uppblandat med lite vatten och en nypa salt. Min telefon svämmar över av matbilder men är dålig med att ge recepten vidare… Här kommer iaf några riktiga kalasrecept, bla på hembakat hamburgerbröd som jag hittade på Frallans Matblogg , bästa jag testat
Jag kokade ihop en supersmarrig, kladdig och klibbig barbequesås, som jag sedan vände ner kycklingen i, och helt plötsligt hade jag fått fram pulled barbeque chicken på nästan ingen tid alls (i jämförelse med om jag hade lagat kycklingen själv)
Pensla på honung och klappa in kryddorna i köttet runtom och sen ner med det i grytan. Dra isär köttet med två gafflar när det ligger kvar i grytan, det ska vara så mört att det bara faller isär
Ät din pulledchickenmed valfria tillbehör – mitt tips är att tänka tacos och då med färsk lökhack eller picklad rödlök, gräddfil eller matyoghurt, salsasås och guacemole och grönsaker som exempelvis paprika och majs till
Att lägga till bacon och ost är en självklarhet (vad blir inte bättre med bacon och ost. Dra isär kycklingköttet med t ex två gafflar, häll över kokspadet tills du har en fuktig smet (kanske hälften av kokspadet eller så)
Pulledchickenmed guacamole. Lägg degen i en skål, häll över lite mjöl och täck med en kökshandduk. Koka upp vatten ihop med buljongtärningarna i en kastrull
Vi åt dagens pulledchickenmed den rostade majssalsan med mynta och pommes eller tortillabröd. Hacka lök och vitlök och bryn i rapsoljan i en stekgryta med lock
Lägg de sedan tillsammans med barbecue såsen i en slow cooker, eller i en ugnsäker gryta med lock. När jag lagar såsen lagar jag alltid dubbel sats, tar lika lång tid och sedan kan man frysa den till nästa gång man är sugen på Pulledchicken eller pulled pork
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.