Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
För att njut av till fikat på jobbet och till mellanmål hemma med goda sköna röror på. Här har jag njutit av min kikärta och avokado röra nyfiken titta in här för recept kickartsrora-med-avocado-och-citron
En stackars överbliven potatis fick göra nytta i de här muffinsen, som blev saftiga och goda. Mandelmjöl innehåller väldigt lite kolhydrater, och bovetemjöl har också bättre GI-värde än vanligt vitt mjöl
Guinness i både mig och grytan. Inte för att jag någonsin behövt en ursäkt för att häva i mig Guinness och Jameson, men inte är jag den som låter ett tillfälle till fest (fast här på Åland heter det förstås "fää") gå mig förbi
Smula jästen i en degbunke och rör ut den i degspadet. Ta upp degen och knåda den på mixmjölad bänk. Rulla varje degbit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Jag har haft det här brödet i bakhuvudet sedan i somras när jag besökte Brighton och drack te och åt ett liknande bröd i förmodligen världens sötaste tehus
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Det senaste brödet som lämnade ugnen i den Casterydska bakstugan blev ett riktigt härligt och mustigt powerbröd, som jag definitivt tror platsar på topptiolistan över nyttiga bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.