Bosnisk moussetårta med bär.
Bernandersson.com
Bernandersson.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g margarin ● 250 g Florsocker ● 5 dl grädde● 2.5 dl Cremefraiche ● 1 paket plasma lane kex ● lite mjölk ● 1 påse gelatin ● 3 msk socker ● 2-3 dl vatten ● ca 400 g frusna valfria bär. 1. Vispa ihop margarin och florsocker i en skål.2. Vispa grädden mellanhårt i en annan skål 3. Lägg I Cremefraiche i grädden lite i taget och vispa jämnt.4. Lägg över smörblandningen i gräddblandningen och vispa ihop allt. 5. Lägg kexen i blöt i mjölken , täck sedan botten jämnt i en form med avtagbara kanter. Se till att hela botten är täckt noga. 6. Lägg smeten över kexen och bre ut jämnt.7. Lägg på frusna bär. 8. Gelatin Häll i gelatin , socker och vatten i en gryta , vispa ihop och Värm upp under omrörning tills det nästan kokar. Häll över kakan . 9. Ställ in kakan i kylen tills gelatinet stelnat. Kakan smakar bäst dagen efter, men går även bra att äta samma dag.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.