250 g
margarin ● 250 g Florsocker ● 5 dl grädde● 2.5 dl Cremefraiche ● 1 paket plasma lane kex ● lite mjölk ● 1 påse gelatin ● 3 msk socker ● 2-3 dl vatten ● ca 400 g frusna valfria bär. 1. Vispa ihop margarin och florsocker i en skål.2. Vispa grädden mellanhårt i en annan skål 3. Lägg I Cremefraiche i grädden lite i taget och vispa jämnt.4. Lägg över smörblandningen i gräddblandningen och vispa ihop allt. 5. Lägg kexen i blöt i mjölken , täck sedan botten jämnt i en form med avtagbara kanter. Se till att hela botten är täckt noga. 6. Lägg smeten över kexen och bre ut jämnt.7. Lägg på frusna bär. 8. Gelatin Häll i gelatin , socker och vatten i en gryta , vispa ihop och Värm upp under omrörning tills det nästan kokar. Häll över kakan . 9. Ställ in kakan i kylen tills gelatinet stelnat. Kakan smakar bäst dagen efter, men går även bra att äta samma dag.
Blanda med mangopuré, juice och likör. Ställ tårtan i kylen till serveringen och garnera med physalis. Rör ner 1/3 av den vispade grädden i smeten och vänd sedan ner resten med en slickepott
Rör ut lite av grädden i det smälta gelatinet för att det ska bli lättare att blanda med äggsmeten. Rör ut lite av grädden i det smälta gelatinet för att det ska bli lättare att blanda med mangopurén
Vispa smör, ägg och sötningsmedel (smält inte smöret). Häll i vetemjöl, bakpulver. Rör till en fin deg. Tryck/ kavla ut halva degen i en smord ugnssäker form
Dekorera med grädde och färska bär. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då
Dagen till ära hade jag bakat en smaskig tårta med mustig kladdkaksbotten och len fruktig mousse som passar lika bra till dessert om man hellre vill det
Chokladkolasås. Koka upp grädde, socker och sirap och koka till en kolasås, ca 20 minuter. Låt svalna något och rör i vaniljsocker och chokladen i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.