Servera med koriander och sesamfrön. Häll på tofun och all soja som den har marinerats i. 1ca 200 g tofu (1 pkt). Tärna tofun och stek den gyllene i 2 msk olja
Hetta upp lite olja i en panna och stek tofun, spara marinaden. När bitarna börjar få en fin gyllenbrun yta sänk värmen något och häll på resterande marinad, låt "puttra" in i tofun några minuter, sen är det bara att servera
Det är bara att låta fantasin flöda som alltid med goda marinader. Â Den marineradetofun kan ätas som den är eller stekas lätt och ha i nudelwok, soppor, grytor eller sallader
Smakar mer om den får stå längre, men efter två-tre dygn bör man nog ersätta den gamla marinaden med ny, och inom fem-sex dagar bör nog tofun vara uppäten
Kan matas med mer tofu, olja och ev. Ett sånt där trisslottsmoment som får en att känna att man verkligen borde ha använt dagen till att köpa en lott, men nu istället står där med ett helt fantastiskt recept som kommer att förändra ens liv
Salladen serverades på en bädd av ruccola och med lite krasse på toppen. Till salladen stekte vi tofu som först marinerats i lite kryddor, tomatpuré och ett par droppar rökarom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.