När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Dessutom sköter dom ju sig själva i ugnen medan man vispar ihop såsen och kokar potatis
Till detta så kokade jag lite ris och medan jag gjorde det blev jag sugen på stektlök. Här har jag tagit en nötrulle, strimlat den och kryddat den med god kebabkrydda samt rostad spiskummin och peppar
Ris kokat i kokosmjölk, garnerat med brynt lök och stekta russin. Jag ska också prova att blanda några matskedar vanlig kokos i risetmedan det kokar för att få en tydligare kokossmak på det hela
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
härligt är det och med fågelkvittret i bakgrunden känns det som om våren verkligen är här. Hetta upp oljan i en panna och lägg i hela spiskummin och lök
Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris. 1 finhackad gul lök. 1 pressad vitlöksklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.