Om du vill äta tomater till som såsigt tillbehör så olivoljar du och saltar dem lite grand innan du ställer in dem på ett fat i ugnen medpotatisen de sista tio minuterna ungefär
Under tiden värmer du upp en större stekpanna med rikligt av olja, lägg i potatisoch morötter som du vänder försiktigt ofta tills det är mjukt, smaka av med salt och svartpeppar
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Jag har medkörsbärstomaterna från början vilket innebär att de blir ganska mosiga men det är liksom meningen, de ska "såsa till" skyn och ge smak i massakrerad form
Skär potatisen i bitar och lägg ovanpå, tillsammans med tonfisken ochtomaterna. Jag älskar hur du kan variera den i en oändlighet - du kan ju till ochmed ha den i efterrätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.