10 juli
vilket är rätt så tidigt, man brukar få vänta
2 veckor
till
Tillagning
Plocka ur bönorna ur baljan, lägg bönorna i kokande vatten ca 4 min, lite beroende på hur stora dem är. Skölj av i kallt vatten och ta av skalet/höljet för att få ut den gröna bönan.
Att de är en delikatess beror inte bara på den goda smaken utan också för att behållningen är förhållandevis liten till den mängden - och priset - man får betala för
Gröna bondbönor. Därefter sila av vattnet och lägg på en tallrik. Gröna bondbönor. - 100g gröna bondbönor. - 3 tsk salt. - 5 dl vatten. - 2st kycklingfilé. - 2 msk louisiana the perfect hot sauce. - 2 klyftor vitlök (hackad). - 2 tsk svart peppar. - 1 tsk salt. - 2 msk matlagningsolja. 1) Lägg gröna bondbönorna i en kastrull, häll 5 dl vatten och 3 tsk salt i kastrullen. 3) Krydda kycklingfilén med 1 tsk salt, 2 tsk svartpeppar och hackad vitlök. 5) När kycklingen börjar få färg, häll 2 msk lousiana the perfect hot sause över kycklingen och låt sitta i 2 min. 2 msk lousiana the perfect hot sause över kycklingen och låt sitta i
Och ändå är där fler prylar i salladen som jag inte fixade att skriva ut i titeln. En god och matig sallad att servera till vårens grillsessioner kanske
Jag är ej redo för mustiga höstgrytor->slutet på badsäsongen->halsduk->ett dödsmörkt vinterhalvår. Krispig salvia och mandel känns lagom lyxigt ihop med en lätt tomatbuljong, citron och fasta bondbönor (som en korsning mellan ärtor och edamame
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.