Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkåloch dill. Häll på vattnet och ta i grönsaksbuljongen och låt sedan puttra påmedelvärme tills morötterna nästan är mjuka rakt igenom, lite tuggmotstånd är gott att ha kvar
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
En mycket fräsch men även matig sallad på råa gulbetor ochfänkål smaksatt med grapefrukt och krasse, perfekt som tillbehör till en god fisk eller som en bufférätt
Med det vita vinet och avsaknaden av grädde blev det en så kallad klassisk Pasta Bolognese, vilket jag tolkar som att det är den mest rätta pastarätten från Bologna
Ta bunken med ströbröd och tillsätt rå lammfärs, kryddor, pressad vitlök och ägg. Om man vill kan man använda fänkål istället för gurka i tsatsikin, strimla då fänkålen fint och använd vitlök och yoghurt som vanligt
* Låt grönsaker och fisk koka med de sista fem minuterna och slå på grädden. Det berodde på att man fick ett helt djur och var tvungen att ta hand om allt
Köttfärssås är dessutom den perfekta maten att ha med i lådan till jobbet dagen efter. ) Jag brukar dock vara väldigt duktig på att variera min köttfärssås och tillsätter gärna grönsaker i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.