150 g halloumiost. Skala och strimla morötterna. Dela svampen i kvartar och skär paprikan i bitar. Fräs morötter och svamp i olja tills morötterna börjar mjukna
Smaka avmed flingsalt. Finhacka vitlöken och lägg i en mixer tillsammans med smör och sardeller. Häll bort vattnet och blanda grönsakerna med salladsbladen, olivoljan och citronsaften
Smaka avmed salt och peppar. Låt skivorna rinna av på ett hushållspapper. Smaka avmed salt och peppar. Stekthalloumimed körsbärstomater och olivdressing16 körsbärstomater (gärna olika färger)2 krukor rucolasallad1 paket halloumiost (à 250 g)1 msk oljasaltnymalen svartpepparOlivdressing1/2 dl Tapenade (burk)1 tsk citronjuice2 msk olivolja1/2 dl vatten2 msk finhackad persiljasalt och pepparDetta är ett recept från Buffé nr 9 20031. Skär halloumin i ca 1/2 cm-tjocka skivor. Stek osten i ca 1 minut på varje sida i en het panna med olja. 1 paket halloumiost
Skär under tiden skalet av apelsinerna med vass kniv, även den vita hinnan. Låt rinna av. Bottna tallrikarna med resterande koriander, lägg upp morot och apelsinfiléer
Som ni vet kan jag bli oerhört sugen på halloumi bara sådär och sist det hände gjorde jag världens enklaste middag medstekt potatis, spenat, halloumi och stekt ägg vars rinniga gula agerar sås
Till detta ett par tjocka skivor av blomkål som jag stekt i smörolja och kryddat med salt och peppar tills de fick fin färg och fortfarande hade spänsten från det råa kvar
Jag mixade det slarvigt medmixerstav så det blev lite hela bitar kvar. Låt rinna av på hushållspaper. Servera fisken med någon grönsak, jag serverade med lite smörstekt romansallad men det går bra med exempelvis sockerärter eller haricots verts
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.