2 msk
olja (olivolja eller neutral olja funkar bra)
4 st
kokta potatisar
1 gul
lök
1-3 st
gröna chili
1 knippe
färsk koriander (ca 2 dl när det hackas)
3 st
salladslök
2 st
purjolök
1 knippe
koriander (ca 2 dl när det hackas)
10 lika
stora delar. Forma delarna till bollar och täck väl med bakduk. Ta en boll och kavla ut den till en rund och tunn platta. Lägg på fyllning på en sida av degen och vik sedan i mitten. Nyp ihop kanterna ordentligt. Platta försiktigt ihop bolanin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bolani ca 2-3 min på varje sida. Låt rinna av på papper och täck med bakduk. Stek resten av degen på samma sätt. Servera dem varma med yoghurtdippsås. Bröden funkar utmärkt att frysas.
Plocka ur allt vitt bröd försiktigt, riv det i mindre bitar. Blanda i brödbitarna i köttfärsröran, rör om rejält och häll hela blandningen i den urgröpta limpan
När våra barn, och deras respektive, var här och åt en dag bjöd jag på en enkel morotssoppa och detta mumsiga bröd, fyllt med riven lagrad ost och min hemmagjorda gröna solrospesto
1 bröd 25 g jäst 3 dl kallt vatten 2 msk olivolja 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl ca 4 dl vetemjöl Fyllning 3 kokta, kalla potatisar 6 soltorkade tomater 200 g fetaost 1 dl kalamataoliver utan kärnor 2 tsk hackad, färsk eller torkad rosmarin 2 msk flytande honung svartpeppar Pensling flingsalt olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Detta bröd kan man göra riktigt matigt genom att fylla det med ost, skinka och svampfyllning. Välj själv dina favoriter och rulla in i brödet, på så sätt blir receptet aldrig gammal och tråkigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.