Bolani- Afghanskt fyllt bröd
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 st bolani
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra)
  • 4 st kokta potatisar
  • 1 gul lök
  • 1-3 st gröna chili
  • 1 knippe färsk koriander (ca 2 dl när det hackas)
  • 3 st salladslök
  • 2 st purjolök
  • 1 knippe koriander (ca 2 dl när det hackas)
  • 10 lika stora delar. Forma delarna till bollar och täck väl med bakduk. Ta en boll och kavla ut den till en rund och tunn platta. Lägg på fyllning på en sida av degen och vik sedan i mitten. Nyp ihop kanterna ordentligt. Platta försiktigt ihop bolanin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bolani ca 2-3 min på varje sida. Låt rinna av på papper och täck med bakduk. Stek resten av degen på samma sätt. Servera dem varma med yoghurtdippsås. Bröden funkar utmärkt att frysas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.