peppar från kvarn. 400 g fläskfilé 1 gul lök, finhackad 200 g färska champinjoner, delade i 4 bitar 3 msk tomatpuré 2 msk fransk senap 2 dl vispgrädde 1 saltgurka, strimlad citron smör salt peppar från kvarn hackad persilja gräddfil, till servering
grönsaks- eller hönsbuljong från tärning. vitpeppar från kvarn. 800 g grytbitar av kalvkött grönsaks- eller hönsbuljong från tärning 1 st gul lök i bitar 1 st morot i bitar 8 st vitpepparkorn dillstjälkar vatten salt. 5 dl kalvbuljong 1 dl vispgrädde 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 msk ättiksprit (12%) 2 msk socker 1 st stor knippa dill, hackad salt vitpeppar från kvarn
Ingredienser Portioner. 4 3 msk smör eller margarin 1 spetskålshuvud salt och peppar 2 svenska äpplen t ex Gravensteiner 1 rödlök 1 1/2 dl äppelcider 1 1/2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 0,8 msk maizena majsstärkelse 2 dl frysta ärter 1/2 dl grovhackad persilja 600 g skivat rimmat sidfläsk Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Börja med att ta bort svålen från det rökta fläsket, men spara det. Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet BoeufBourgogne och en berömd maträtt
Tärna fläsk. Skär kött i grova tärningar ca 2x2 cm storlek. Skala och hacka gul lök samt vitlök. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.