Bobotie är sydafrikansk comfort food, sådan mat man äter på vintern för att hålla värmen uppe. Egentligen ska den innehålla russin, men det gillar ingen annan i familjen så fick det bli en Bobotie utan de torkade vindruvorna
Vi har förstått att denna köttfärsrätt symboliserar den kanske mest sydafrikanska rätten av dem allaBobotie 2 msk olja2 st medelstora lökar3 st klyftor vitlök2 st gröna färska chilifrukter3 tsk stark curry3 st lagerblad1 tsk krossad kryddpeppar0,5 dl vitvinsvinäger0,5 dl strösocker3 msk ströbröd + vatten1 kg nöt- eller blandfärs2 tsk mald koriander2-0,5 tsk salt4 st ägg3,5 dl mjölktillbehörkokta grönsaker, t ex morötterSätt ugnen på 225 grader C
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
I fredags gjorde jag en jättegod paj som var enkel att tillreda. Har man köttfärssås klar i frysen går den här göra på ett litet kick eftersom man då slipper ett moment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.