Vegetarisk Bobotie . Snabbgravad lax med papaya- och mangoströssel. Vi glömde helt bort kameran efter att gästerna väl kom (fast jag vill minnas att jag tog bilder, men inga finns i kameran - skumt)
Vi har förstått att denna köttfärsrätt symboliserar den kanske mest sydafrikanska rätten av dem allaBobotie 2 msk olja2 st medelstora lökar3 st klyftor vitlök2 st gröna färska chilifrukter3 tsk stark curry3 st lagerblad1 tsk krossad kryddpeppar0,5 dl vitvinsvinäger0,5 dl strösocker3 msk ströbröd + vatten1 kg nöt- eller blandfärs2 tsk mald koriander2-0,5 tsk salt4 st ägg3,5 dl mjölktillbehörkokta grönsaker, t ex morötterSätt ugnen på 225 grader C. Grädda i 40-45 minuter. 2-0,5 tsk salt
Förgrädda i 200 gr i mitten av ugnen, 10-15 minuter. 5-6 dl prästost. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
-Mama Skogly ♥ 1 rulle smördeg. I fredags gjorde jag en jättegod paj som var enkel att tillreda. Har man köttfärssås klar i frysen går den här göra på ett litet kick eftersom man då slipper ett moment
Skrivet 2016-02-08 Klockan 21. 400- 500 gram blandfärs. Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter. 400- 500 gram blandfärs
Lägg en bakhandduk över och låt stå och svalna tills fyllningen till köttfärspajen är färdig. Tryck ut degen i en pajform ca 22-24 cm i diameter, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200°C i 10-12 minuter tills det fått fin färg. ca 50 g (1-2 dl) riven ost
Jag har utgått ifrån Arlas köttfärspaj men har ändrat lite. 4-6 portioner. Beroende på hur hungrig du och dina gäster är så räcker pajen till 4-6 personer. 4-6 portioner Ingredienser
Åh, den här köttfärspajen är så himla god. 75 g smör1,5 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl1-2 msk kesellaKöttfärsröra. 300 g köttfärs1 vitlöksklyfta1 gul lök1 buljongtärning2-4 msk tomatpuré50 g rökt skinkasalt, pepparlite vattenOstsmet. 1-2 msk kesella. 2-4 msk tomatpuré
Ha inne i ugn i ca 20-25 minuter i 225°. 2-3 msk vatten. 1. Rör ihop ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en pajform och håla botten lätt med en gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.