En härligmatig BLT sandwich med rester av en ugnsstekt kyckling. Bör nog ätas med kniv och gaffel då det glutenfria brödet inte håller måttet alla gånger måttet
Jag hörde på radiontidigare att våren officiellt är här. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Förra helgen bakade jag en sats med korvbröd, perfekt tillkorvgrillningen. Fredag igen, tiden bara rusar fram och det känns som att det bara är måndagar och fredagar, eller som jag hörde någon säga att det är bara jul och midsommarnuförtiden
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner litei taget i degvätskan
Tillsätt resten av ingredienserna. Spara lite mjöl till utbaket. Låt jäsa till dubbel storlek. Smält smöret och häll på mjölken, jumma till 37 grader. Knåda samman och låt jäsa i 30 minuter. Knåda igen och forma ca 24 korv bröd (ca 55g gram deg per bröd). Pensla med mjölk eller vatten och grädda i 250 graders ugn i 5-8 minuter. 50 g smör eller margarin
Det här är en kvällsmacka som inte går av för hackor. Efter en lyckad badmintonmatchi fredags var det skönt att göra något enkelt som ändå kändes litelyxigt för att firain helgen
Iblandblir man bara så nöjd när man kletat ihop de man har i skåpet och det blir så bra. Iblandmisslyckas man totalt (vi ska inte prata om de keso-kakor jag försökte mig på häromdagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.