”Glögg – en svensk jultraditionmed anor från medeltiden. Att värma dryck med kryddor är en traditionmed gamla anor i Sverige, den kom från början just från Medelhavetoch de gamla grekerna och romarna
Här serveras västerbottenpajen med en av mina två favoritsillsorter - nämligen årets. Här kan du läsa om en annan smaskig sillrätt och på Klädesholmen seafood kan du läsa mer om årets sill
Men nu går jag som lärling på ett konditorioch fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Smakaavmed salt och peppar. Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Skaka runt ingredienserna ordentligt så att bitarna blandas med kryddorna. Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingor och olivolja på en ugnsplåt
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
En supergod glasstårta smakav vanilj med en chokladig oreokexbotten. Rör till en smidig smet. Smält nutella och choklad på svag värme och spritsa eller ringla den i en fin stråle i en spiral med början från mitten av tårtan
Igår var jag på en mingelkväll anordnad av Risenta för att tacka och inspirera oss bloggare som utvecklat recept till deras digitala marknadsföringssatsning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.