Idag var vi ute i flera timmar och blev så frusna, när vi kom hem så tyckte vi att det vore så gott med glögg, det sagt så var det bara att koka ihop – enkelt är det också
Jag bjöd mina tjejkompisar på rätten och jag vet att jag även bjöd familjen på det och då bjöd jag på 3-rätters middag med temat citron som då ingick i alla rätterna
Köpte en flaska glögg när vi var på affären i fredags. Morbergs roséglögg, tyckte den lät intressant. Vispa ihop äggulor och riven ost, blanda ner 2-3 msk avsvalnat pastavatten
Korv nummer två, den som Daniel Räms hade i sitt tävlingsbidrag var mer åt det traditionella merguez-hållet i smaksättning, med vitlök, paprikapulver, kummin och citron
Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. Det är ett recept från 2009 och jag blev faktiskt lite förvånad över att det kvalade in på en säker första plats. Har ni inte testat så sätt upp den på listan över rätter att testa under 2017. Jag hoppas ni hänger med även under 2017
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Matjessilltårta från Västerbotten ca 10 bitar. 3-4 kokta ägg. Tårtan passar jättebra att förbereda 1-2 dagar innan servering. 3-4 kokta ägg
Dom absoluta favoriterna kommer från walkers. Shortbread175 gram smör rumsvarmt50 gram florsocker175 gram vetemjöl50 gram maisenamjöl1/4 tsk saltarbeta samman allt till en deg och rulla till en rulle och plasta in och lägg i kylen över natten. Bakas 175 grader i ca 15 minuter tills dom fått lite färg i kanterna Jag har nog blivit äldre plötsligt ser jag allt i färg. 175 gram smör rumsvarmt. 175 gram vetemjöl. 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.