Vispa i hög hastighet samtidigt som den varma sockerlagen hälls över äggvitorna i en tunn stråle. Smält under tiden chokladen och blanda med lite olja, så blir den lättare att jobba med
Jag har faktiskt aldrig bakat blondies förut, det är vad brownies gjorda på vitchoklad kallas. Jag tog receptet på den perfekta brownien och utgick från det receptet
Är de söndag så är de tänker jag Ja älskar ju både den klassiska mörka chokladbrownien men också den vitachokladbrownien (även kallat blondies) och fick då härom dagen en idé om att slå ihop dessa två till en och samma brownie
Lagom kladdigt seg brownie med vitachokladbitar i, över detta en varm chokladsås. (Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Rör slutligen i nötterna och chokladen med en sked. 100 g vitchoklad. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (jag använde en 20x20cm, men rund 24cm går bra
en brownie med vitchoklad istället för vanligt som får en seghet av muscavadosockret. "VitaBrownies" är väl en motsägelse i sig, men det är faktiskt precis vad detta är
Detta Nigella-recept på brownies med vitchoklad bakade jag mycket förr, före bloggen, och nu när jag dammade av det igen så blev jag glatt överraskad av hur bra detta recept faktiskt är
Glasyren hör egentligen till en annan kaka men jag tänkte att det skulle passa utmärkt med en kladdkake/brownie-botten istället för en högre torrare kaka under
Låt den svalna i rumstemperatur en stund, ställ sedan in brownien i kylen åt låt den kallna helt. Den vitachokladen gör väldigt mycket av smakupplevelsen så se till att hacka den riktigt grovt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.