Börja med att hacka den gula löken fint och fräs löken med smöret i kastrullen. Slå på grädden och låt koka upp sedan är det bara att köra med mixerstaven tills soppan är slät
Jag hade först inte tänkt blogga om denna mycket enkla och goda soppa eftersom jag i torsdags blev oplanerat själv med barnen och därför prioriterade bort att göra surdegskrutonger
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme. Skär blomkålen i mindre bitar och stek det tillsammans med kryddorna
Mosa med en potatisstöt eller kör i mixer, beroende på hur slät du vill ha soppan. Koka upp och smaksätt med salt, peppar, buljongpulver, citronsaft och hackad lök
Skiva blomkålen fint och koka upp med vatten och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Men det mesta blir ju godare med västerbottensost och så även blomkålssoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.